Telecí plátky na houbách

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí plátky na houbách Foto:
Telecí plátky na houbách
Foto: S Italem v kuchyni

Vynikající maso s voňavými hříbky – takové kombinaci těžko odoláte. Vyzkoušejte italský recpet Scaloppini di vittelo con fungi podle Emanuela!

Suroviny
olej 1 lžíce
čerstvé nebo mražené houby (nejlépe hřiby nebo houbové směsi) 400 g
zeleninový vývar
nasekaná hladkolistá petržel
česnek 2 stroužky
bílé víno 100 ml
sůl 1 špetka
telecí kýta nakrájená na 8 plátků 600 g
přepuštěné máslo 100 g
hladká mouka na obalení masa 2 lžíce
Postup
1

Telecí kýtu nakrájejte na 8 tenkých plátků. Opatrně je naklepte hladkou částí paličky na maso, abyste je nepotrhali. V dlaních zmáčkněte 2 stroužky česneku, aby omáčku příjemně provoněl. Pokud jste milovníci česneku, můžete jej i pokrájet. Na zpěněný olivový olej hoďte česnek a houby, osmahněte je a zalijte vínem. Stroužky česneku vyndejte a přidejte trochu zeleninového vývaru. Základ lehce osolte a zasypte petrželkou. Pokud není omáčka ještě docela spojená, vykrojte asi oříšek másla a obalte jej v hladké mouce a přidejte do houbové omáčky. Báječně vám pomůže v jejím propojení.

2

Telecí plátky obalte v hladké mouce a velmi zprudka je osmažte na olivovém oleji, tak 2 minuty po každé straně, aby v nich zůstala šťáva. Přidejte houby. Pánev od hub propláchněte vývarem. Přidejte jej k masu s houbami a vše promíchejte. Servírujte na talíře a popřejte dobrou chuť.

Prima tip od Emanuela:K telecímu na houbách bych doporučil čerstvou focacciu, můžete si ji namáčet do omáčky. Znamenitě ho doplňuje i bramborová kaše.

S Italem v kuchyni

S Italem v kuchyni

S Italem... v kuchařce! Jedinečné setkání s oblíbeným kuchařem Emanuelem Ridi, které vám přinese jen to dobré na každý den.

Čeká vás přes 70 vybraných italských receptů, doplněných o šťavnaté fotografie jídel a četné snímky z natáčení pro pohodu u vašeho rodinného krbu i plotny.

Videa

reklama

reklama