Telecí piccata s kapary

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Telecí piccata s kapary Foto:
Telecí piccata s kapary
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Jeden ze světově nejproslulejších receptů na jemné a křehké telecí plátky má italské kořeny. V podobné jednoduchosti je krása, ale také luxus.

Suroviny
telecí plátky 1 kg
mouka na poprášení
máslo 4 lžíce
olivový olej 2 lžíce
suché bílé víno 120 ml
drůbeží vývar 300 ml
citron nakrájený na tenké plátky 1 ks
kapary, scezené 1 hrst
hladkolistá petržel, nasekaná 2 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Plátky masa dobře rozklepejte, osolte je, opepřete a protáhněte v mouce. Její přebytek oklepejte. Ve velké silnostěnné pánvi rozehřejte 2 lžíce másla a olej na středním stupni a z obou stran na něm po částech opečte plátky masa dozlatova, trvá to asi 3 minuty. Maso dejte stranou.

2

Do pánve vlijte víno, odvařte přípečky a svařte asi na polovinu, zhruba 3 minuty. Přidejte vývar a plátky citronu a vařte asi 8 minut, až se odvaří asi na polovinu. Pak přidejte zbylé máslo, citronovou šťávu, kapary a petrželku a omáčku osolte a opepřete. Přelijte plátky masa a ihned podávejte.

V novém čísle časopisu Prima FRESH najdete další originální recepty, které vám zpříjemní jaro:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Videa

reklama

reklama