Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou  Foto:
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
Foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Telecí maso je velmi jemné a křehké a ideální na minutkovou úpravu. Zkuste tyto báječné medailonky s vynikajicí přílohou z hlívy ústřičné, která nejen skvěle chutná, ale je i velmi zdravá. Recept Zdeňka Pohlreicha vás určitě nezklame.

Suroviny
telecí medailonky (kýta nebo hřbet) 400 g
sůl
čerstvě namletý pepř
rostlinný olej 2 lžíce
šalotka nasekaná nadrobno 2 ks
hlíva ústřičná, očištěná a natrhaná nahrubo 150 g
máslo 2 lžíce
suché bílé víno 100 ml
hladkolistá petržel, nasekaná najemno 3 snítky
Postup
1

Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte je, nechte je zhruba 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.

2

Pánev nahřejte na nejvyšším stupni. Vlijte do ní olej, vložte medailonky a zprudka je opékejte z každé strany zhruba dvě minuty. Přidejte tymián a stále udržujte pánev dostatečně horkou, aby se maso peklo, ale nepřipalovalo. Upečte medailonky dozlatova, trvá to zhruba 4 minuty z každé strany. Na dotyk by měly být pružné.

3

Upečené maso a tymián vyjměte a do pánve dejte šalotku, hlívu a máslo. Osolte, opepřete a promíchejte. Krátce opékejte, zhruba za pět minut hlíva změkne. Přilijte víno a promíchejte ho s připečenou šťávou z masa a hlívy. Zakápněte smetanou a citronovou šťávou, přidejte petrželku, promíchejte a podávejte s telecími medailonky.

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou  Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou, foto: Marek Bartoš / Moje domácí kuchyně

Moje domácí kuchyně Foto:

Zdeněk Pohlreich: Moje domácí kuchyně

Nejčastější otázka, kterou Zdeněk Pohlreich dostává, zní, jestli doma vaří? „Ano, vařím a rád, i když jako každý mám několik jídel, která vařím pořád dokola.“ Ta nejoblíbenější předkládá v nové kuchařce Moje domácí kuchyně. Nechá vás nahlédnout nejen pod pokličku, ale i do svého soukromí. Kniha v pevné vazbě obsahuje 72 nápaditých receptů pro každý den od snídaně po večeři z běžně dostupných surovin s moderními fotografiemi. Doplňují je privátní fotografie, ke kterým sepsal několik vět o tom, jak žije, co má rád a o čem pro něj život vlastně je. Součástí je obrázkový obsah s QR kódem pro snadné načtení nákupního seznamu chytrým telefonem.

„Pojďte vařit se mnou, je to snadné a zábavné,“ zve Zdeněk Pohlreich.

Vydalo Nakladatelství Sevruga s.r.o., MOC: 399 Kč

Několik receptů z této krásné nové kuchařky najdete i v novém čísle časopisu Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Článek

Vánoční hostina s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si sváteční hostinu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Je to přesně rok, kdy jsme pro vás připravovali první číslo časopisu Prima Fresh a doufali, že vás osloví a najdete v něm inspiraci pro každodenní vaření i slavnostní...

Videa

reklama

reklama