Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:
Telecí medailonky s hlívou ústřičnou
Foto: All

Přinášíme další recept z pořadu Teď vaří šéf! Variace na telecí maso tentokrát v podobě medailonků s hlívou ústřičnou a smetanovou omáčkou.

Všechny recepty z 14. dílu s tématem TELECÍ MASO najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
telecí medailonky
rostlinný olej
šalotka
bílé víno
sůl
tymián
Postup
1

Telecí medailonky z obou stran osolte a opepřete. Nenaklepávejte, jen je nechte chvilku při pokojové teplotě odpočinout.

2

Mezitím nahřejte pánev, hlívu ústřičnou natrhejte na kousky. Do pánve kápněte olej a medailonky celkem zprudka orestujte. Ochuťte snítkou tymiánu. Je potřeba udržovat teplotu pánve tak, aby se maso stále peklo, ale nepřipalovalo. Pečte dozlatova. Medailonky by měly být na dotyk pružné.

3

Po upečení maso vyjměte, odstraňte snítku tymiánu a do pánve vhoďte nasekanou šalotku, houby a kousek másla. Houby dochuťte solí a pepřem. Bude to trvat jen chvilku, než hlíva změkne. V pánvi se připečou šťávy z masa a z hub, proto přilijte asi 1 dcl bílého vína, to na sebe naváže připečenou šťávu. Zalijte kapkou smetany a citronovou šťávou, přihoďte nasekanou petrželku, promíchejte a můžete servírovat.

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou Foto:

Telecí medailonky s hlívou ústřičnou

Videa

reklama

reklama