Telecí kotlety z Umbrie

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Telecí kotlety z Umbrie  Foto:
Telecí kotlety z Umbrie
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Nádherný italský region zůstává tak trochu ve stínu známějšího sousedního Toskánska. Stojí ale za návštěvu – tady je malá ochutnávka. Dokonalost v jednoduchosti, stejně jako Umbrie sama.

Suroviny
Kotlety:
telecí kotlety s kostí 4 ks
Dresink:
lístky čerstvé bazalky 1 hrst
čerstvá máta 1 malá hrst
čerstvá majoránka, nakrájená 2 lžíce
bílý vinný ocet 2 lžíce
rozetřené naložené ančovičky 1 lžíce
čerstvý rozmarýn, nakrájený 1 lžíce
česnek, rozdrcený 2 stroužky
šťáva z 1/2 velkého citronu
červená cibule nakrájená nahrubo 1/2 ks
sůl a čerstvě nadrcený černý pepř
Postup
1

Na dresink rozmixujte bazalku, oleje, mátu, majoránku, ocet, rozetřené ančovičky, rozmarýn, česnek, citronovou šťávu a cibuli na hrubší směs. Osolte ji a opepřete podle chuti. Nechte stát asi 20 minut, aby se chutě rozležely.

2

Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni. Kotlety osolte a opepřete a smažte je asi 10 až 12 minut, v polovině doby obraťte. Kotlety by měly uvnitř zůstat ještě trochu růžové. Pak je nechte 5 minut odpočívat a poté ihned podávejte, přelité pikantním dresinkem.

Telecí kotlety z Umbrie  Foto: Telecí kotlety z Umbrie, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Další recepty na jídla z mladého jarního masa najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 9. března.

Článek

Jarní koleda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si jarní koledu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Zbrusu nové číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti už od 9. března – a je plné receptů, které vám domů přivolají jaro.

Vyzkoušejte mladá jarní masíčka Foto: Vyzkoušejte mladá jarní masíčka, Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama