Tatarský biftek

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tatarský biftek Foto:
Tatarský biftek
Foto: Česko vaří s Pohlreichem

Není nad dobře ochucený tatarák. Namíchejte ho svým hostům sami, ať ochutnají vaši verzi. Inspirovat se můžete receptem Zdeňka Pohlreicha, kterému dodají výrazný chuťový akcent kapary a dijonská hořčice. Protentokrát nemíchejte do masa syrový žloutek, ale hotový předkrm ozdobte sázeným vejcem.

Už za týden, 16. listopadu, si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!

Suroviny
svíčková nebo očištěná hovězí kýta 400 g
kapary ve slaném nálevu
dijonská hořčice
česnek 1 stroužek, utřený
toasty z bílého chleba 4 ks
křepelčí vejce (nebo klasické slepičí) 4 ks
mořská sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Maso najemno naškrábejte a ochuťte solí, pepřem, nasekanými kapary a troškou hořčice.

2

Toasty z bílého chleba potřete zlehka olejem a opečte je na pánvi dozlatova.

3

Namíchané maso naservírujte na talíř. Vejce usmažte na trošce oleje a položte na jednotlivé porce masa. Na každý talíř přidejte plátek opečeného toastového chleba a ihned servírujte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama