Tatarák z uzeného lososa a okurkové carpaccio s koprovým dresinkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tatarák z uzeného lososa a okurkové carpaccio  Foto:
Tatarák z uzeného lososa a okurkové carpaccio
Foto: archiv Tescoma

Vyzkoušejte pro slavnostní chvíle připravit efektní předkrm z uzeného lososa. Výtečnou chuťovku doplňte natenko nakrájenou okurkou s výrazným koprovým dresinkem, který se krásně snoubí s chutí uzené ryby. Příprava tohoto pokrmu je velmi jednoduchá! Přesvědčte se o tom ve videoreceptu.

Suroviny
uzený losos 200 g
crème fraîche 1 lžíce
šalotka nasekaná nadrobno 1 lžíce
kapary 1 lžíce
hrubozrnná hořčice 1 lžička
čerstvý kopr nasekaný 1 lžička
menší okurka hadovka 1 ks
citronová šťáva podle chuti
rukola
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Uzeného lososa nakrájejte nadrobno, smíchejte s crème fraîche, dochuťte pepřem, přidejte kapary, nasekanou šalotku, část kopru a citronovou šťávu podle chuti.

2

Okurku nakrájejte na tenká kolečka a rozložte na talíř. Do středu dejte tatarák a ozdobte lístky rukoly.

3

V misce smíchejte hořčici, olivový olej, zbylý kopr, sůl a pepř. Dresinkem přelijte okurky.

4

PRIMA TIP: Hotový tatarák můžete dekorovat křepelčím vajíčkem uvařeným natvrdo.

Tatarák z uzeného lososa a okurkové carpaccio  Foto: K přípravě tohoto pokrmu využijte kvalitní kuchyňské náčiní. Určitě se vám bude hodit struhadlo s keramickou čepelí, formičky pro tvarování pokrmů a kvalitní mlýnek na pepř.

Článek

Soutěž s Tescomou o 3 poukazy v hodnotě 3000 Kč  Foto:

Soutěžte s Tescomou o 3x nákup v hodnotě 3000 Kč

TESCOMA fandí domácím potravinám z poctivých ingrediencí bez přidaných stabilizátorů, barviv a konzervantů. Trend výroby domácích potravin s nadšením uvítají všichni,...

Uložit

Videa

reklama

reklama