Tatarák z lilku s balzamikovým krémem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Tatarák z lilku s balzamikovým krémem  Foto:
Tatarák z lilku s balzamikovým krémem
Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Lilek je výtečná surovina. Sám o sobě nemá nijak výraznou chuť, ale naopak působí jako houba, co nasává veškeré přidané chutě. Tataráček nebo, chcete-li, pomazánka na topinky je vděčné pohoštění, kterým zaručeně potěšíte své hosty.

Suroviny
lilek 1 kg
zelená paprika, nakrájená na kostičky 1/2 ks
olivový olej 2 lžíce
řecký jogurt 1 lžíce
hladkolistá petržel, nasekaná 1 lžíce
balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Celé lilky propícháme vidličkou a dáme do trouby upéct při 220 stupních na 50 minut. Vnitřek vybereme lžičkou, nasekáme nožem a necháme v cedníku odkapat.

2

Přidáme všechny ingredience a řádně promícháme. Specifickou chuť dodá balzamikový krém Kalamáta Papadimitriou bílý.

3

Podáváme s topinkami.

Při přípravě tataráčku postupujte podle video receptu:

Tatarák z lilku s balzamikovým krémem  Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

Tatarák z lilku s balzamikovým krémem. Foto: archiv Kalamáta Papadimitriou

 


Videa

reklama

reklama