Tartaletky s čokoládou a pistáciemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 8 ks
Tartaletky s čokoládou a pistáciemi  Foto:
Tartaletky s čokoládou a pistáciemi
Foto: Cooking with Šůša / Kitchen Aid

Tartaletky jsou křehké košíčky, které voní po mandlích. Připravit je můžete v jakékoliv velikosti, ke kávě se samozřejmě hodí menší, které doplní zážitek z lahodného nápoje.

Další originální recepty z hříšně dobré čokolády najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH:

Článek

Pestré chuti podzimu s Prima FRESH  Foto:

Vychutnejte si pestré chutě podzimu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Podzimní číslo časopisu Prima FRESH najdete v prodejní síti již od 14. září a opět v něm nechybí spousta originálních receptů, s kterými si užijete podzim plný chutí, vůní...
Suroviny
Těsto:
loupané mandle 1 hrnek
kakao 1/2 hrnku
med 2 lžíce
mletá skořice 2 lžičky
kokosový olej 4 lžíce
nastrouhaná pomerančová kůra 1 lžíce
voda 4 lžíce
Náplň:
nesolené pistácie
Postup
1

Do food processoru nebo mixéru nasypte všechny suroviny na těsto a nechte je rozmixovat na hladkou hmotu. Pokud by bylo těsto moc drobivé, přidejte ještě trochu vody. Hotové těsto vtlačte pomocí rukou do formiček na tartaletky a dno propíchejte na několika místech vidličkou.

2

Takto připravené tartaletky pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 15 minut. Upečené tartaletky nechte vychladnout a připravte si náplň.

3

Smetanu vlijte do hrnce, přidejte na kostičky nalámanou čokoládu, stáhněte plamen a za stálého míchání metličkou vyšlehejte hladký krém.

4

Vychladlé tartaletky vyklopte z formiček a naplňte je krémem. Vršek tartaletek posypte nasekanými pistáciemi a nechte je na hodinu ztuhnout v lednici.

Tartaletky s čokoládou a pistáciemi  Foto: Tartaletky s čokoládou a pistáciemi; foto: Cooking with Šůša / Kitchen Aid

Videa

reklama

reklama