Tarator

Doba přípravy:
Tarator Foto:
Tarator
Foto: istockphoto.com

Bulharská polévka tarator je skvělou volbou v případě, že je venku velké teplo – nejlepší je totiž vychlazená z lednice nebo podávaná s kostkami ledu! :)

Recept

Studená španělská polévka s rajčaty – gazpacho Foto:

Studená španělská polévka s rajčaty – gazpacho

Polévky si nemusíte odpírat ani v horkém létě. Připravte si španělskou studenou polévku gazpacho. Je rychlá, zdravá, zasytí vás a příjemně osvěží.
Suroviny
okurka 1 ks
bílý jogurt 600 g
česnek 3 stroužky
nasekané vlašské ořechy 2 lžíce
hrst pokrájeného kopru
sůl
Postup
1

Okurky oloupejte a nahrájejte nadrobno. Dochuťte solí a zalijte jogurtem.

2

Přisypejte prolisovaný česnek, pokrájený kopr a promíchejte.

3

Polévku nařeďte vodou, dochuťte solí a podávejte zasypanou ořechy s kapkou oleje.

Recept

Melounové gazpacho  Foto:

Melounové gazpacho

Tradiční zeleninová polévka gazpacho se podává studená. Tato varianta gazpacha není jen ze zeleniny, ale skvěle ji doplňuje meloun. V parném létě prostě ideál, no ne?...
Videa

reklama

reklama