Tapenáda z černých oliv

Doba přípravy:
Počet porcí: 2-4
Tapenáda z černých oliv Foto:
Tapenáda z černých oliv
Foto: Tak vařím já

Tato olivová pomazánka je úžasná vychytávka. Je bleskurychle hotová a vaše hosty zcela jistě okouzlí. Můžete ji v lednici skladovat i několik dní. Servírujte s toustíky nebo k masovým pečením či bramborám na různé způosby.

Tapenádou můžete dochutit i pečená masa, zeleninové saláty, slané koláče nebo chuťově méně výrazné rybí maso. Nezapomeňte si do spíže pořídit plechovku černých oliv a ančoviček pro stýčka příhodu. Nečekané návštěvy vás ode dneška překvapí už jen příjemně!

Suroviny
černé olivy 200 g
ančovičky v oleji 4 filátka
česnek 2 stroužky
kapary 1 hrst
citronová šťáva
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Všechny ingredience dejte do mixéru nebo hmoždíře a vytvořte z nich hutnou pastu. Nakonec přidejte olej a pár kapek citronové šťávy.

2

Mažte na malé opečené plátky bílé bagety a dozdobte kousky oliv nebo ančoviček.

Hrubešová - Tak vařím jáTak vařím já

125 receptů pro vytížené ženy

Úspěšná česká herečka Markéta Hrubešová, nyní známá z televizních obrazovek i jako zdatná kuchařka, představuje své recepty. Z dědictví po babičce a z dalších zdrojů převzala tradiční postupy, avšak snaží se českou i středomořskou kuchyni servírovat v lehké a stravitelné podobě.

Pro moderní a zaměstnanou ženu, která potřebuje nasytit hladové krky během krátké doby, rovněž autorka vybrala ta jídla, jejichž příprava je časově nenáročná.

Názorná publikace s více než 200 fotografiemi Davida Krause.

Videa

reklama

reklama