Tandoori kuře pečené v troubě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tandoori kuře pečené v troubě Foto:
Tandoori kuře pečené v troubě
Foto: All

Takto vypečené a křupavé kůrčičce odolá jen málokdo. K masu si můžete uvařit jasmínovou rýži, ale i na samotném si rozhodně pochutnáte. Stačí zakápnout šťávou z citronu a pustit se do jídla!

Suroviny
Marináda:
bílý jogurt 1 a 1/2 hrnku
olej 2 lžíce
cibule 1/2 ks
citronová šťáva 1 a 1/2 lžíce
zázvor, nastrouhaný 2 lžičky
česnek, prolisovaný 5 stroužků
garam masala (indické grilovací koření: hřebíček, kardamom, kmín, koriandr, pepř, skořice) 3 lžičky
kurkuma 1 lžička
kmín 2 lžičky
mletý koriandr 2 a 1/2 lžičky
kajenský pepř 2 lžičky
mletá uzená paprika 2 lžičky
sůl 3/4–1 a 1/4 lžičky
černý pepř
Kuře:
kuřecí paličky 8 ks
Mátový jogurt:
bílý jogurt 3/4 hrnku
čerstvá máta, nakrájená 2 lžičky
citronová šťáva
sůl, pepř
Postup
1

Všechny ingredience na marinádu vložte do mixéru a rozmixujte dohladka.

2

Kuřecí paličky vložte do většího pytlíku se zipem, zalijte připravenou marinádou, promíchejte a nechejte v lednici marinovat alespoň 3 hodiny; nejlépe přes noc.

3

Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte alobalem a na něj položte kovovou mřížku.

4

Kuře vyndejte z marinády a rozmístěte na mřížku. Pečte v troubě asi 20 minut, poté potřete marinádou, paličky otočte a potřete z druhé strany.

5

Pečte dalších 10 minut. Poté proces zopakujte a navíc maso pokapejte olejem. Pečte několik dalších minut, dokud nebude kuře dostatečně propečené.

6

Po upečení nechejte kuře chvíli odpočinout (cca 5 minut).

7

Servírujte s mátovým jogurtem (všechny ingredience na jeho přípravu jen smíchejte v misce), navíc můžete posypat lístky koriandru a přidat měsíčky citronu.

Tandoori kuře pečené v troubě 2 Foto: Tandoori kuře pečené v troubě; foto: recipetineats.com

Videa

reklama

reklama