Tagliatelle s radicchiem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Tagliatelle s radicchiem Foto:
Tagliatelle s radicchiem
Foto: profimedia.cz

Využijte při přípravě těstovin zajímavou chuť červené čekanky.

Suroviny
salát radicchio (červený italský salát) cca 230 g
máslo 2 lžíce
panenský olivový olej 2 lžíce
cibule, najemno nakrájená 1 ks
česnek, prolisovaný 2 stroužky
smetana 2/3 hrnku
strouhaný parmazán 1/2 hrnku
sůl a čerstvě mletý pepř
čerstvé tagliatelle cca 250 g
Postup
1

Radicchio salát nastrouhejte najemno, pár vnitřních zakroucených listů si dejte stranou na ozdobu.

2

Rozpusťte máslo s olejem v pánvi a přidejte cibuli s česnekem. Restujte asi 5 minut, dokud vše nezměkne (ale nesmí hnědnout).

3

Přidejte nastrouhaný salát a míchejte asi 1–2 minuty, dokud salát nepovadne a nezmění barvu.

4

Přilijte smetanu, přidejte polovinu množství parmazánu a dochuťte solí i pepřem. Dobře promíchejte a poté udržujte směs teplou na nízkém plameni.

5

Vložte tagliatelle do velkého hrnce s vroucí vodou. Vařte 3 minuty, poté slijte a přendejte do nahřáté misky.

6

Přidejte připravenou směs a promíchejte. Podávejte zasypané zbylým parmazánem a radicchiem.

Tagliatelle s radicchiem 2 Foto: Tagliatelle s radicchiem; foto: Profimedia.cz

Uložit

Videa

reklama

reklama