Tagliatelle s lososem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Tagliatelle s lososem  Foto:
Tagliatelle s lososem
Foto: S Italem v kuchyni II.

V jednoduchosti je krása a v kuchyni to platí dvojnásob. Ty nejjednodušší recepty vás potěší dokonalou harmonií chutí. A extra bonusem je blesková příprava, jako právě u těchto neodolatelných těstovin.

Suroviny
uzený losos 300 g
smetana 400 ml
máslo 50 g
brandy 5 cl
kopr 1 snítka
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
Postup
1

Plátky lososa pokrájíme na tenké nudličky a zlehka je orestujeme na másle. Jejich chuť povzbudíme panákem brandy a flambujeme. Rozpáleného lososa zchladíme smetanovým přílivem a navrch přidáme špetku nastrouhaného muškátového oříšku.

2

Mezitím uvaříme tagliatelle „al dente“. Necháme je okapat, ale ne příliš důkladně, škrobová voda na nich pak špagety lépe spojí se šťávou a lososem. Necháme je vklouznout na pánev dokud se vše důkladně nepromísí. Porce špaget s lososem dekorujeme na talíři snítkou kopru.

 

S Italem v kuchyni podruhé...S Italem v kuchyni II.

"Každý se může naučit vařit," říká Emanuele Ridi. Stačí prý láska a systém. Když italský šéfkuchař s vařením začínal, orientoval se na poctivou domácí kuchyni své babičky, která mu věnovala mnoho rodinných receptů.

Emanuele sází na jednoduchá jídla a využití čerstvých sezonních surovin, z nichž umí připravit hotové zázraky.

V pokračování úspěšné knihy podle telvizního pořadu S Italem v kuchyni II. najdete přes 70 receptů, s kterými si doma snadno vykouzlíte Itálii na talíři.

 

Videa

reklama

reklama