Tagliatelle s fenyklem, rajčaty a ricottou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Tagliatelle s fenyklem, rajčaty a ricottou Foto:
Tagliatelle s fenyklem, rajčaty a ricottou
Foto: isifa.com

V tomto receptu můžete použít také nasekaná oválná baby rajčátka. Pro krémovější konzistenci vmíchejte ricottu do horkých těstovin, lépe se vše propojí.

Suroviny
olivový olej 2 lžičky
fenykl 1 bulva
česnek, oloupaný a nakrájený 1 stroužek
oválná rajčata 2 ks
sůl
černý pepř
ricotta 2 lžíce
Postup
1

Ve velké pánci rozehřejte olej. Přidejte fenykl nakrájený na plátky a restujte 10 minut, dokud nezměkne a nezačne hnědnout. Po 5 minutách vaření vmíchejte česnek.

2

Mezitím dejte tagliatelle do velkého hrnce vařící slané vody a vařte podle návodu na obalu. Slijte a nechte pořádně okapat.

3

Do pánve přidejte nasekaná rajčata, ochuťte solí a pepřem a nechte 1–2 minuty prohřát. Do dvou nahřátých servírovacích misek rozdělte těstoviny. Do rajčatové směsi přidejte hodně natrhaných bazalkových lístků a přelijte přes těstoviny. Pokapejte pořádnou dávkou octa. Podávejte s ricottovým sýrem.

Tagliatelle s fenyklem, rajčaty a ricottou Foto: isifa.com

Tagliatelle s fenyklem, rajčaty a ricottou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama