Tagliata s omáčkou ze zeleného pepře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
ČVSPŽ – roštěná

Tagliata jsou natenko nakrájené plátky masa. Nejdůležitější je kvalita použitého masa. Volte ideálně stařené hovězí, které nesmíte úplně propéct. Aby si zachovalo šťavnatost, musí být uvnitř krásně růžové. Než ho nakrojíte, nechte ho alespoň 5 minut odpočívat, aby se v něm šťáva pěkně rozprostřela.

Už za týden, 2. listopadu si tento recept můžete vyzkoušet naživo přímo se Zdeňkem Pohlreichem v nové kulinární show Česko vaří s Pohlreichem!


Suroviny
hovězí roštěná 600-800 g
hovězí vývar 150 ml
brandy 1 dl
smetana ke šlehání 150 ml
nakládaný zelený pepř, bez nálevu 1 lžička
máslo 20 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Maso rozdělte na 4 porce, které podle potřeby naklepejte na tloušťku 1 cm. Je lépe používat nůž na plocho, vyhýbejte se vroubkovaným paličkám na maso. Maso osolte a opepřete.

2

V pánvi rozpalte olej a vložte na něj maso. Opékejte maximálně 1 minutu z každé strany. Během pečení maso několikrát obraťte. Jakmile je hotové, vyndejte ho z pánve a uložte na teplé místo.

3

Do pánve přilejte brandy a nechte ho téměř vyvařit. Přilejte hovězí vývar a obsah v pánvi svařte na třetinu. Přidejte smetanu a zelený pepř, provařte a dle chuti dochuťte.

4

Maso nakrájejte na plátky, rozdělte na talíře, přelejte omáčkou ze zeleného pepře a ihned servírujte.

Česko vaří s PohlreichemNová kuchařka!

Nová kniha je další z řady úspěšných kuchařských knih, které vyšly pod taktovkou "Šéfa" Zdeňka Pohlreicha. Stejně jako předešlé tituly, i tato kniha doprovází novou televizní show Česko vaří s Pohlreichem.

V knize najdete 23 kompletních menu obsahujících recepty na předkrm, hlavní jídlo a dezert. Když už ne před kamerou, tak alespoň doma zkuste se Zdeňkem uvařit nejlepší večeři vašeho života!

Videa

reklama

reklama