Tabouleh s quinoou

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Tabouleh s quinoou  Foto:
Tabouleh s quinoou
Foto: Thinkstock

Tento blízkovýchodní salát se tradičně připravuje s bulgurem, ale zkuste i výtečnou bezlepkovou variantu s módní quinoou. Hlavní roli v tomto pokrmu ale hraje hladkolistá petrželka, která se zde nepoužívá jako bylinka, ale jako hlavní ingredience.

Suroviny
quinoa 100 g
šalotka 1 ks
jarní cibulka 2–3 ks
menší salátová okurka zbavená semínek 1 ks
rajče zbavené semínek 2 ks
velký svazek hladkolisté petržele
čerstvá máta 1 hrst
sůl
Postup
1

Quinou několikrát propláchněte v cedníku horkou vodou. Sceďte a uvařte podle návodu na obalu. Nechte vychladnout.

2

Ve velké míse smíchejte citronovou šťávu, olivový olej a sůl. Poté přidejte nadrobnou nakrájenou šalotku, jarní cibulky, salátovou okurku a rajčata. Přidejte nasekanou petržel a mátu a promíchejte s připravenou quinoou.

Tabouleh s quinoou  Foto:

Tabouleh s quinoou                                                                                                   Foto: Thinkstock

Videa

reklama

reklama