Sýrovo-česnekový trhací chléb

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sýrovo-česnekový trhací chléb Foto:
Sýrovo-česnekový trhací chléb
Foto: All

Takzvaný "pull apart bread" je velice populární chuťovkou a hodí se snad na každou oslavu. Trhání rozhodně ocení především děti, ale i dospělé bude tento způsob servírování bavit!

Suroviny
česnek 5 stroužků
čerstvá petržel 1/3 hrnku
olivový olej 2 lžíce
menší chléb 1 bochník
máslo 3 lžíce
sůl na dochucení
plátky sýra 115 g
Postup
1

Oloupané stroužky česneku, petrželku a olivový olej vložte do mixéru. Mixujte, dokud nebude česnek nasekaný na menší kousky.

2

Plátky sýra nakrájejte na cca 2,5centimetrové čtverečky.

3

Na pánvi rozehřejte máslo. Jakmile bude rozpuštěné, přidejte posekaný česnek se špetkou soli. Povařte asi 2 minuty a hlavně nezapomeňte neustále míchat, česnek nesmí zhnědnout. Poté sundejte z plamene.

4

Rošt v troubě nastavte doprostřed a troubu předehřejte na 190 °C. Ostrým nožem udělejte šikmé zářezy po celém chlébu a z obou stran. Ale pozor, neprořízněte ho úplně skrz.

5

Do zářezů za pomoci lžičky nakapejte česnekové máslo a do každého z nich vložte 3 až 4 sýrové čtverečky. Chléb přeneste na kus alobalu, druhým kusem ho překryjte zeshora a přehněte zbylé okraje.

6

Pečte cca 10 minut, poté sundejte vrchní část alobalu a pečte dalších 10 minut, než se sýr kompletně rozpustí. Můžete podávat!

Sýrovo-česnekový trhací chléb 2 Foto:

Sýrovo-česnekový trhací chléb, foto: littlespicejar.com

Videa

reklama

reklama