Sýrové fondue

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sýrové fondue Foto:
Sýrové fondue
Foto: archiv Prima

Klasické sýrové jídlo pochází původem ze Savojských Alp. Pokud ale zvolíte kvalitní sýry, není důvod, proč byste si ho nemohli užít i u nás doma. A Šéf se s vámi podělil o svůj oblíben recept...

Všechny recepty z 20. dílu s tématem SÝRY najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
bílé víno 1 dcl
třešňová pálenka
švýcarský sýr gruyère
francouzský sýr comté
holandský sýr zaanlander
kukuřičný škrob
bílý chléb
Postup
1

Sýry nastrouhejte najemno a v míse promíchejte dohromady. Nádobu na fondue vytřete česnekem.

2

Do kastrůlku nalijte bílé víno, přisypte sýry a nechte rozehřát. Na ochucení přidejte špetku muškátového oříšku a přilijte pár kapek třešňové pálenky.

3

Kukuřičný škrob nechte rozpustit ve vodě a přidejte ho do směsi. Do nádoby na fondue přelijte hotovou směs, položte ji na hořák a podávejte s krájeným chlebem.

Sýrové fondue Foto:

Sýrové fondue Foto:

Sýrové fondue, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama