Sýrová pomazánka a chlebové puzzle

Doba přípravy:
Sýrová pomazánka a chlebové puzzle  Foto:
Sýrová pomazánka a chlebové puzzle
Foto: Gurmet

Už je to tady – začíná škola! Zkuste školáky zaujmout přípravou nevšední svačinky. Zvládnou ji určitě sami, ale je to i hezký způsob, jak se školákem strávit společné chvíle a podpořit ho na cestě za vzděláním při přechodu z prázdninového režimu.

Suroviny
lučina nebo tučný tvaroh 250 g
čedar 150 g
pažitka 1/2 svazku
světlý a tmavý toastový chleba po 2 plátcích
sůl
Postup
1

Lučinu nebo tvaroh vyklopte do misky a vidličkou pěkně dohladka promíchejte.

2

Najemno nastrouhejte sýr. Přidejte ho do misky s lučinou nebo s tvarohem a důkladně promíchejte. Ochutnejte a případně dosolte. Pažitku nastříhejte nůžkami na co nejmenší kousky přímo do pomazánky a pořádně promíchejte.

3

Vykrajovátkem na cukroví rozporcujte světlé a tmavé toastové chleby na dílky velikosti sousta. Na talířku si pak můžete z vykrojených tvarů sestavovat chlebové puzzle. Nemáte toto vykrajovátko? Zkuste kytičky a zvířátka a vtvořte si na talíři ZOO!

Sýrová pomazánka a chlebové puzzle  Foto: Gurmet

Sýrová pomazánka a chlebové puzzle. Foto: Gurmet

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama