Svěží kuře s limetou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Svěží kuře s limetou  Foto:
Svěží kuře s limetou
Foto: profimedia.cz

Jemná chuť kuřecího masa si žádá výrazné dochucení a osvěžující marináda z limetky a kořeněného worcesteru mu vyloženě sluší!

Suroviny
spodní díly kuřecích stehen, paličky, celá stehna nebo prsíčka 1 kg
čerstvě vymačkaná limetková šťáva 1/2 hrnku
sůl a čerstvě namletý pepř po 1 lžičce od každého
rozehřáté máslo 2 lžíce
kůra ze 2 limet
nasekaný čerstvý koriandr 1/2 hrnku
limetové klínky na ozdobu
Postup
1

Do velkého vzduchotěsně uzavíratelného pytlíku dejte kuřecí maso, limetovou šťávu, česnek, worcester, sůl a pepř. Pytlík uzavřete a protřepávejte jím, aby se ingredience smíchaly a kuře se jimi rovnoměrně obalilo. Dejte do lednice vychladit nejméně na 30 minut, nejlépe na 8 hodin.

2

Předehřejte troubu na 220 °C a tukem namastěte pekáč. Kuře vyndejte z pytlíku děrovanou lžící tak, aby se marináda zachovala, a naaranžujte maso v jedné vrstvě na pekáč.

3

Kuře potřete rozpuštěným máslem a dochuťte další solí a pepřem podle chuti. Pečte asi 20 minut, potom pekáč vyndejte a maso potřete zachovalou marinádou. Pečte dalších 20–30 minut, dokud maso nebude propečené a vytékající šťávy nebudou čisté. (Doba pečení může být různá, podle různých druhů kuřete).

4

Vyndejte z trouby a posypte nastrouhanou limetovou kůrou a čerstvým koriandrem.

Svěží kuře s limetou  Foto: Svěží kuře s limetou; foto: profimedia.cz

Videa

reklama

reklama