Švestkový crumble

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Švestkový crumble Foto:
Švestkový crumble
Foto: Thinkfood.cz

Hotový crumble jezte z misky s vanilkovou zmrzlinou nebo s crème fraîche.

Suroviny
středně velké švestky 18 ks
hnědý cukr 100 g
mletý mák 50 g
lískové oříšky 50 g
máslo 100 g
Postup
1

Na sucho si opečte na pánvi strouhanku. V nádobě ji smíchejte s cukrem, máslem a špetkou soli, tím vznikne drobenka. Následně přepulte a vypeckujte švestky. Řezem vzhůru je vyrovnejte na dno formy. Posypte mákem a nasekanými lískovými oříšky. Na vrch přijde drobenka. V troubě pečte na 180 °C asi 20 minut, dokud drobenka nezezlátne.

Švestkový crumble Foto: Thinkfood.cz

 

Švestkový crumble Foto: Thinkfood.cz

Švestkový crumble. Foto: Thinkfood.cz

Když jídlo, tak ThinkFood.cz

Thinkfood.cz

ThinkFood.cz je blog o všech skvělých „když“ kolem jídla. Protože nejlepší jsou chvíle, když se něco děje. U sporáku, u stolu, s přáteli.

ThinkFood.cz je blog o jídle, nad kterým přemýšlíte. Vařte, jezte… a přemýšlejte.

ThinkFood na jaře 2013 založila Kateřina Obrazová a pod jejím vedením ho připravuje Idealab. Zajímá nás kvalitní jídlo, suroviny a recepty, ale i širší souvislosti okolo jídla. Přidejte kvalitní design, fotografie a jste tady správně.

Videa

reklama

reklama