Švestkové knedlíky s marcipánem

Doba přípravy:
Počet porcí: 3
Švestkové knedlíky s marcipánem Foto:
Švestkové knedlíky s marcipánem
Foto: Coolinářka

Ovocné knedlíky všeho druhu k létu prostě patří! Když do nich navíc přidáte kostičku marcipánu, stane se z nich lahůdka, za kterou by se nemuseli stydět ani v luxusní restauraci.

Suroviny
brambory, uvařené ve slupce 350 g
dětská krupička 50 g
špetka soli
vejce 1 ks
malé švestky cca 400 g
K podávání:
mletý mák
Postup
1

Nejdřív uvařte brambory ve slupce doměkka. Nechte je zcela zchladnout a oloupejte je.

2

Nyní je nadrťte přes speciální mačkadlo na brambory nebo je nastrouhejte na jemném struhadle. K bramborám přidejte 1 vejce, hrubou mouku, dětskou krupičku a špetku soli. Ručně vypracujte kompaktní těsto.

3

Švestky nařízněte, vyndejte z nich pecky a naplňte je kostičkou marcipánu. Těsto rozdělte na cca 15 stejných částí. Do každé z nich vložte švestku s marcipánem a utvořte knedlík.

4

Ve velkém hrnci přiveďte k varu dostatečné množství vody a ihned dejte knedlíky vařit, dokud nevyplavou na hladinu a pak ještě asi minutu.

5

Uvařené knedlíky podávejte posypané mletým mákem, moučkovým cukrem a polijte je rozpuštěným máslem.

Švestkové knedlíky s marcipánem 2 Foto: Švestkové knedlíky s marcipánem; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama