Svatojakubské mušle

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Svatojakubské mušle Foto:
Svatojakubské mušle
Foto: Vlado Kníž

Máte rádi mořské plody? A už jste někdy zkoušeli doma připravit svatojakubské mušle? Právě teď máte ideální příležitost uvařit si je spolu se Zdeňkem Pohlreichem!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
svatojakubské mušle
pařížské žampiony
rukola
šalotka 1/2 ks
česnek 1/2 stroužku
telecí šťáva
ořechový olej
petrželka
sůl
Postup
1

Mušle vyloupejte a očistěte. V kastrůlku rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nadrobno nakrájenou šalotku a česnek.

2

Přidejte pokrájené žampiony, osolte a opepřete a nechte restovat. Přidejte petrželku, promíchejte a kastrůlek dejte stranou.

3

Na pánvičce rozehřejte olivový olej a orestujte na něm mušle s trochou másla. Orestované mušle vyndejte stranou a do pánve přidejte telecí šťávu, ořechový olej a kapku balzamikového octa. Nechte spojit.

4

Na talíř nandejte houby, na ně položte orestované mušle, ozdobte čerstvou rukolou a zalijte šťávou s ořechovým olejem.

Svatojakubské mušle Foto:

Svatojakubské mušle Foto: Svatojakubské mušle, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama