Svatební kuřecí polévka s bylinkovými knedlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Kuřecí polévka s bylinkovými knedlíčky Foto:
Kuřecí polévka s bylinkovými knedlíčky
Foto: archiv Gurmet

Svatební slib v praxi si novomanželé musí otestovat hned na začátku, nejlépe už při polévce. Nakrmit jeden druhého totiž vyžaduje vzájemnou důvěru.

Suroviny
máslo 100 g
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
větší kuře 1 ks
celer 4 řapíky
pepř 12 kuliček
sůl
Knedlíčky:
kypřící prášek 1 lžička
nasekaná hladkolistá petržel 2 lžíce
máslo 80 g
mléko 60 ml
smetana 12% 60 ml
sůl
Postup
1

Na másle orestujte nahrubo nakrájenou cibuli, česnek a polovinu mrkve a petržele. Zalijte 2 litry vody, přidejte kuře, lžičku soli, pepř a bobkový list. Vařte 1,5 hodiny, až bude kuře měkké a kosti půjdou snadno vyjmout. Kuře vyndejte a nechte zchladnout. Vývar přelijte přes jemné sítko do hrnce.

2

KNEDLÍČKY: Mouku, kypřicí prášek, bylinky, sůl a pepř promíchejte v misce a ke směsi přilijte rozehřáté máslo, mléko a smetanu. Nejprve vařečkou a poté rukama vypracujte těsto. Vyválejte 48 malých kulatých knedlíčků a nechte je stranou. Pokud je těsto na knedlíčky řidší, vykrajujte je lžičkou rovnou do vroucí polévky.

3

Zbylou mrkev a petržel nakrájejte na tenké plátky a vykrájejte z nich malá srdíčka. Celer nakrájejte na proužky. Kuřecí maso nakrájejte na kousky (kosti a kůže vyhoďte). Maso se zeleninou přidejte do polévky a přiveďte ji k varu.

4

Do polévky vložte knedlíčky, hrnec přiklopte pokličkou a povařte 5 minut. Polévku podávejte horkou.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama