Sušenky s melasou

Doba přípravy:
Sušenky s melasou Foto:
Sušenky s melasou
Foto: Thinkstock

Upečte si výborné sušenky s výraznou chutí melasy, kterou doplňuje celá škála vůní a chutí díky použitému koření. Ideální k odpolednímu čaji nebo jako mlsání kdykoliv :)

Suroviny
soda 1 1/2 lžičky
skořice 1 lžička
mletý muškátový oříšek 1/2 lžičky
sůl 1/2 lžičky
třtinový cukr 1 1/2 hrnku
změklé máslo 3/4 hrnku
vejce 1 ks
melasa 1/4 hrnku
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. V míse smíchejte mouku, sodu, koření a sůl. Do hlubokého talíře nasypte 1/2 hrnku cukru, dejte stranou.

2

Máslo a zbylý cukr vyšlehejte do pěny, přidejte vejce a melasu a znovu prošlehejte. Snižte rychlost na šlehači a postupně přidávejte sypkou směs, až vznikne formovatelné těsto.

3

Vytvořte bochánky – množství těsta na každý odpovídá zhruba polévkové lžíci. Obalte je ve zbylém cukru.

4

Bochánky položte na plech vyložený pečicím papírem a pečte, dokud se jim nezpevní okraje – trvá to asi 10–15 minut. Hotové sušenky nechte ještě 1 minutu chladit na pečicím papíře, potom je opatrně sloupněte a nechte úplně vychladnout.

Videa

reklama

reklama