Sušenky s čokoládovými peckami

Doba přípravy:
Počet porcí: 50 ks
Sušenky s čokoládovými peckami  Foto:
Sušenky s čokoládovými peckami
Foto: kuchařka Čokoláda

Tyto sušenky nepečte moc dlouho, jelikož by si měly uvnitř zachovat podobnou texturu jako karamela. Těsto si můžete rozdělit na několik porcí, zamrazit je a sušenky péct postupně podle potřeby.

Suroviny
máslo 150 g
hnědý cukr 60 g
vanilková pasta nebo extrakt 1/4 lžičky
vejce 120 g (cca 2 ks velikostní třídy L)
mletá skořice 1/2 lžičky
kvalitní pecky z mléčné čokolády 200 g
kvalitní pecky z hořké čokolády 25 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem nebo silikonovou podložkou. Elektrickým mixérem s plochým šlehačem na střední výkon smíchejte máslo s cukrem a vanilkovou pastou. Přidejte vejce a dobře promíchejte. Poté přisypte mouku, prášek do pečiva a skořici a znovu promíchejte. Nakonec přidejte čokoládové pecky (pokud by byly příliš velké, nahrubo je nasekejte) a míchejte, dokud se ingredience nespojí, ale nepřežeňte to, aby se pecky příliš nerozdrobily.

2

Lžící nabírejte kopečky směsi a pokládejte na plech asi 2 cm od sebe. Dejte si záležet, aby všechny sušenky byly zhruba stejně velké, upečou se pak za stejnou dobu. Pečte 8–10 minut, poté je vyjměte z trouby, přesuňte na mřížku a nechte chladnout při pokojové teplotě. Uchovávejte v uzavíratelné nádobě při pokojové teplotě, vydrží vám tak až dva týdny.

Sušenky s čokoládovými peckami  Foto: Sušenky s čokoládovými peckami; foto: kuchařka Čokoláda

Čokoláda

Čokoláda Foto:

Kirsten Tibballs

Pro všechny, kdo mají rádi čokoládu, jsou tu sladké, netradiční recepty, klasické i současné. Kirsten Tibballs, šéfkuchaři přezdívaná "australská královna čokolády", provozuje školu pro domácí kuchaře, kteří chtějí ovládnout jemné umění čokolády a cukrářství. Její dlouholeté zkušenosti učitelky jí umožnily shromáždit tuto úžasnou sbírku receptů pro všechny, kteří si rádi dají něco sladkého na zub a kteří chtějí ohromit své přátele a rodinu pečlivě připravenými pokrmy z čokolády. Čokoláda je vždy hlavní ingredience každého receptu.

Recepty jsou rozdělené do tří kategorií: lehké, středně těžké a obtížné. Kirsten pečlivě krok za krokem popisuje celou přípravu a doprovází ji mnoha fotografiemi, takže budete mít dokonalý přehled o celé přípravě. Čokoládové brownies, sušenky s kokosem či malinami, čokoládové koláče, karamelová nebo čokoládová pěna, čokoládový crème brûlée, mléčné čokoládové medové pralinky... To je čokoláda! Svůdná, nádherná, nejlepší!

Nakladatelství Omega, 499 Kč

Videa

reklama

reklama