Sušenky na dřívku

Doba přípravy:
Počet porcí: 30
Sušenky na dřívku Foto:
Sušenky na dřívku
Foto: archiv Gurmet

Letos čokoládová vajíčka ani figurky pro malé koledníky nekupujte. Upečte jim vlastní „výslužku“.

Suroviny
máslo 1 ks
žloutek 3–4 ks
kvalitní hořká čokoláda 100 g
Na ozdobení:
bílek 1 ks
moučkový cukr 2 lžíce
strouhaný barevný kokos
Postup
1

Máslo s cukrem a žloutky šlehejte tak dlouho, dokud směs nezesvětlá. Bude to trvat asi 2 minuty.

2

Postupně přidávejte mouku a vypracujte tvárné těsto. Bude se vám mnohem lépe zpracovávat ručně.

3

Nakreslete si na tvrdší papír libovolné velikonoční motivy (vejce, zajíčky nebo kuřátka), které pečlivě vystříhejte. Použijete je jako šablonu na těsto.

4

Z těsta vyválejte placku a podle šablon z ní vyřezejte příslušné tvary. Přeneste je na plech a pečte v troubě vyhřáté na 150 °C asi 30 minut.

5

Čokoládu nalámejte na kousky a rozpusťte v ohnivzdorné misce nad vroucí vodou. Čokoládou spojte k sobě vždy dva stejné upečené tvary a vložte mezi ně nanukové dřívko.

6

NA OZDOBU: Polevu připravíte tak, že zlehka prošleháte bílek s cukrem. Sušenky potřete polevou a hned posypte kokosem.

Sušenky na dřívku Foto: archiv Gurmet

Sušenky na dřívku, Foto: archiv Gurmet

 

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama