Šunkové rohlíčky

Doba přípravy:
Počet porcí: 16 rohlíčků
Šunkové rohlíčky Foto:
Šunkové rohlíčky
Foto: Gurmet

Křehké vídeňské pečivo si nejlépe vychutnáte se sklenkou dobrého rakouského nebo moravského bílého vína...

Suroviny
listové těsto (400 g) + trocha hladké mouky na podsypání těsta 1 balení
vejce na potření 1 ks
trocha mléka
černý i bílý sezam, mák nebo kmín na posypání
Náplň:
šunka 200 g
Postup
1

Listové těsto rozválejte na lehce moukou posypané pracovní ploše na placku vysokou asi 3 mm a přibližně do tvaru čtverce. Pak ji rozkrájejte na 16 čtverců o velikosti asi 12 x 12 cm. Naplňte je šunkovou hmotou a stočte do tvaru rohlíčků.

2

Náplň: Šunku nakrájejte najemno a smíchejte ji se zakysanou smetanou a s nastrouhaným sýrem.

3

Rohlíčky klaďte na plech pokrytý pečicím papírem, na povrchu je potřete vajíčkem prošlehaným s mlékem a posypte sezamem, mákem či kmínem. Pečte je v troubě předehřáté na 180 °C, až krásně zezlátnou.

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama