Šunková pomazánka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Šunková pomazánka  Foto:
Šunková pomazánka
Foto: akademiekvality.cz

Pomazánka z šunky a másla je výbornou alternativou místo klasického chleba se šunkou. Navíc se dá kombinovat se zeleninou nebo různými klíčky, které dodají jídlu šmrnc a pikantnost.

Pro tuto pomazánku použijte kvalitní šunku nebo mix uzenin vysoké kvality, například značky Klasa. Klíčem úspěchu je podíl masa v šunce. Čím vyšší, tím lepší, v opačném případě bude pomazánka řidší, a ne příliš výrazné chuti.

Článek

Super recepty na pomazánky Foto:

18 receptů na nejlepší pomazánky

Receptů na pomazánky má každá rodina v zásobě bezpočet. A není divu... Pomazánka je rychle hotová, můžete ji mazat na chleba, krekry nebo do ní namáčet zeleninu, a...
Suroviny
kvalitní šunka 300 g
změklé máslo 100 g
sůl a čerstvě namletý pepř
čerstvá řeřicha a klíčky červené řepy
Postup
1

Šunku pokrájejte na menší kusy a poté ji rozmixujte najemno.

2

Máslo vyšlehejte do pěny a poté do něj vetřete pomazánkové máslo.

3

Vmíchejte rozmixovanou šunku a vše dochuťte solí a pepřem.

4

Podávejte na čerstvém chlebu a ozdobte řeřichou a klíčky.

Šunková pomazánka  Foto: Šunková pomazánka; foto: akademiekvality.cz

Článek

Pomazánka z makrely Foto:

Vyberte si z nových receptů na výborné pomazánky

Receptů na pomazánky není nikdy dost. Oblíbená chuťovka může posloužit nejen jako pohoštění na večírek, ale i jako vydatná snídaně nebo lehká večeře. Servírujte s dobrým...

Videa

reklama

reklama