Sugo alla puttanesca

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Sugo alla puttanesca Foto:
Sugo alla puttanesca
Foto: archiv Rummo těstoviny

Tradiční italská omáčka má velmi výraznou chuť díky černým olivám a kaparům. Pikantní říz jí můžete dodat pomocí chilli podle vlastní chuti. Na oblíbených vrtulkách neboli fusilli omáčka krásně ulpí.

Suroviny
těstoviny Rummo Fusilli 500 g
rajčatová omáčka (sugo) 225 ml
italský extra panenský olivový olej (např. Monini) 3 lžíce
kapary 3 lžíce
česnek 1 stroužek
černé olivy bez pecky 1 šálek
sušené chilli vločky podle chuti
Postup
1

Překrojte olivy napůl, na pánvi na olivovém oleji osmahněte stroužek česneku nakrájený na plátky, přidejte rajčatovou omáčku, olivy a kapary a nechte probublávat na mírném ohni. Pokud chcete, přidejte i vločky chilli. V případě potřeby můžete během vaření přilít pár lžic vody z těstovin, aby omáčka nebyla příliš hustá.

2

Mezitím ve vroucí osolené vodě uvařte těstoviny dle návodu, slijte a vmíchejte do omáčky. Podávejte horké, ideálně se strouhaným parmazánem.

Pro přípravu tohoto receptu si vyberte kvalitní těstoviny:

Článek

Rummo - prémiové italské těstoviny  Foto:

Rummo těstoviny – prémiové italské semolinové těstoviny

Těstoviny, tak jak je známe, pocházejí z Itálie a mají téměř tisíciletou tradici. Jak se vlastně vyrábí? A jak poznáme ty kvalitní?
Videa

reklama

reklama