Studená zeleninová polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Studená zeleninová polévka Foto:
Studená zeleninová polévka
Foto: Hermína / Prima

Studená zeleninová polévka je rychlá na přípravu a neuvěřitelně dobrá. A vy ji jistě znáte jako španělské gazpacho, odkud recept na tuto lahůdku pochází.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 12. dílu s tématem ZELENINA najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
rajčata 2 ks
salátová okurka
červená paprika 2 ks
červený vinný ocet
koktejlové krevety
sůl
Postup
1

Z rajčat vykrojte semínka, okurku oloupejte, rozřízněte a zbavte ji semínek. Papriky také očistěte od semínek. Všechnu zeleninu nakrájejte na kousky a vhoďte do nádoby. Osolte, opepřete a přidejte kousek chilli papričky podle chuti. Zakápněte olivovým olejem a červeným vinným octem a vše rozmixujte. Polévku dochuťte pár bazalkovými lístky, zjemněte asi 2 lžícemi majonézy a znovu promixujte. Polévka získá hladký krémovitý charakter. Pro chuť jen krátce v polévce promíchejte stroužek česneku, aby získala lehoučký česnekový nádech.

2

Polévku dejte vychladit do lednice, ideálně i s talířem, na kterém se bude servírovat. Při podávání ozdobte vařenými krevetami, kapkou olivového oleje a čerstvou bazalkou.

Studená zeleninová polévka Foto:

Studená zeleninová polévka Foto:

Studená zeleninová polévka                                                                       Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama