Studená polévka z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Studená polévka z červené řepy Foto:
Studená polévka z červené řepy
Foto: archiv Gurmet

Řepa není jen výborná příloha k masu. Je to vitaminový i chuťový zázrak, který si zaslouží vaši plnou pozornost.

Suroviny
červená řepa 500 g
cibule 1 ks
hovězí vývar (nebo zeleninový pro vegetariány) 1 l
celý pepř 4 kuličky
kousek čerstvého zázvoru
ředkvičkové výhonky nebo lístečky řepy 1 vanička
sůl
Postup
1

Červenou řepu a cibuli oloupejte a nakrájejte na kousky. Pokud seženete mladou řepu, tak si hezké malé lístečky schovejte na ozdobení polévky.

2

Hovězí vývar nalijte do hrnce, přidejte do něj nakrájenou zeleninu, pepř, celý zázvor a podle chuti osolte. Prudce přiveďte k varu, pak ztlumte plamen a pomalu vařte asi 20 minut.

3

Z hotové polévky odstraňte pepř se zázvorem, rozmixujte ji a dejte vychladit. Na talířích ji ozdobte zakysanou smetanou, výhonky ředkviček nebo lístečky červené řepy.

4

PRIMA TIP: Koření dejte do kousku gázy, svažte je provázkem a přivažte k uchu hrnce. Z uvařené polévky je pak snadno vytáhnete.

Studená polévka z červené řepy Foto: archiv Gurmet

Studená polévka z červené řepy, Foto: archiv Gurmet

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama