Středomořský salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Středomořský salát Foto:
Středomořský salát
Foto: domácí kuchařka

Připravte si svěží a šťavnatý salát s ořechy a sýrem podle Karolíny Kamberské. Je plný vitamínů a jistě jím zaženete jarní únavu.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
rukola 2 hrsti
ledový salát 1/2 hlávky
čerstvý fenykl 1 ks
sýr feta 150 g
vlašské ořechy 1 hrst
Na zálivku:
olivový olej 3 lžíce
hořčice 1 lžíce
med 2 lžíc
sůl
čerstvě namletý pepř
Na krutony:
bílé pečivo 2 ks
olivový olej 2 lžíce
sůl
čerstvě namletý pepř
mletý rozmarýn
Postup
1

Nejprve připravte krutony: Na pánvi rozpalte olivový olej, přidejte pečivo (raději jiný než toustový chléb – drobí se), osolte, přidejte pepř a mletý rozmarýn a na středním plameni opékejte za častého promíchání, dokud nebudou krutony zlatavé po všech stranách. Když jsou hotové, nechte je klidně vychladnout na pánvi (žádný přebytečný olej vám tam jistě nezbyl).

2

V další pánvi opražte nasucho ořechy a odložte stranou.

3

Smíchejte v míse rukolu, ledový salát natrhaný na kousky, dílky pomeranče bez bílé blanky (dílky vyřízněte ze slupek), nakrájený fenykl a opražené ořechy.

4

Pak vyšlehejte metličkou zálivku z oleje, medu, hořčice, balzamika, soli a pepře, nalijte ji na salát a promíchejte. Potom na salát navrstvěte kostičky fety. Krutony je ideální podávat zvlášť v hezké misce, aby si každý mohl nandat přímo na svůj salát. Pokud je dáte na salát předem, hrozí že zvlhnou a už nebudou tak křupavé.

Středomořský salát Foto:

Karolína Kamberská Foto:

Karolína Kamberská                                                                             Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama