Středomořský mořský vlk

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Středomořský mořský vlk Foto:
Středomořský mořský vlk
Foto: profimedia.cz

Zařadit různé druhy ryb do svého jídelníčku bychom měli všichni a hned z několika důvodů: jsou zdravé, rychlé na přípravu a dají se podávat na mnoho a mnoho způsobů.

Suroviny
fenykl 2 bulvy
bazalkové pesto 1–2 lžíce
máslo 75 g
mořský vlk bez hlavy a vykuchaný 4 ks
černé olivy 90 g
Na ozdobení:
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Do vařící vody dejte fenykl nakrájený na tenké plátky a vařte 5–7 minut. Nechte dobře odkapat a potom ho rozložte na dno pečicího plechu.

3

Pesto smíchejte s máslem. Nařízněte vrchní část masa na rybách, do otvorů dejte máslovou směs a připravené ryby položte na fenykl. Pokapejte olivovým olejem a 10 minut pečte.

4

Rajčátka nařízněte a rozložte je do pekáče kolem ryb. Přidejte olivy, ještě pokapejte olejem a pečte dalších 10–15 minut nebo až budou ryby propečené. Vyndejte z trouby a hned podávejte, ozdobené bazalkovými lístky.

Středomořský mořský vlk Foto:

Středomořský mořský vlk, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama