Středomořské pečené brambůrky s rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Středomořské pečené brambůrky s rajčaty Foto:
Středomořské pečené brambůrky s rajčaty
Foto: isifa.com

Tyto středomořské brambůrky jsou skvělé jako příloha k masu, ale jsou tak dobré, že se dají podávat i jako hlavní chod samy o sobě.

Suroviny
nové malé brambory 750 g
olivový olej 4 lžíce
česnek 1 palička
filety ančoviček 50 g
černé olivy
zelené olivy
černý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.

2

Brambory dejte na pekáč a obalte je asi v 2 lžících olivového oleje. Pečte je asi 20 minut.

3

Brambory vyndejte z trouby, přidejte k nim zbývající ingredience, přelijte zbývajícím olejem a posypte namletým černým pepřem. Vraťte pekáč do trouby na dalších 20–25 minut nebo dokud nebudou brambory měkké a rajčata nezačnou praskat. Ihned podávejte.

Středomořské pečené brambůrky s rajčaty Foto:

Středomořské pečené brambůrky s rajčaty                                               Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama