Středomořské kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Středomořské kuře Foto:
Středomořské kuře
Foto: profimedia.cz

Pro tento recept je zásadní, abyste kuře nechali v marinádě alespoň přes noc. Díky tomu bude mít maso skvělou chuť a díky octu bude křehké. Jako příloha se nejlépe hodí kuskus.

Suroviny
Na marinádu:
rozdrcený česnek 4 stroužky
sušené oregano 1 lžička
červený vinný ocet 1/2 hrnku
olivový olej 1/2 hrnku
rozpůlené a vypeckované sušené švestky 1/2 hrnku
sušené meruňky nakrájené na čtvrtky 1/2 hrnku
zelené olivy 1/2 hrnku
kapary 1/4 hrnku
sůl
čerstvě namletý pepř
Ostatní ingredience:
kuřecí prsíčka 8 ks
hnědý cukr 1/2 hrnku
bílé víno 1/2 hrnku
Postup
1

Dobře promíchejte všechny ingredience na marinádu.

2

Kuřecí prsíčka rozprostřete do zapékací mísy a přelijte marinádou. Přikryjte a dejte přes noc do lednice.

3

Příští den předehřejte troubu na 180 °C. Vyndejte kuře z lednice, rovnoměrně je posypte cukrem a přelijte vínem.

4

Pečte 30–40 minut nebo dokud nebude maso propečené. Podávejte s kuskusem a zeleným salátem.

Středomořské kuře Foto:

Středomořské kuře, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama