Strašidelné cupcaky

Doba přípravy:
Počet porcí: 12 ks
Strašidelné cupcaky  Foto:
Strašidelné cupcaky
Foto: archiv Hera

Halloween se blíží, a kromě vyřezávání dýní si tento svátek můžete zpestřit vtipným moučníkem, který potěší hlavně děti. Jeho příprava naštěstí není nijak složitá, tyto cupcaky zvládne určitě každý.

Suroviny
Korpus:
kvalitní kakao 50 g
vařící voda 240 ml
špetka soli
změklé máslo nebo hera s máslovou příchutí 113 g
vejce 2 ks
vanilkový extrakt 2 lžičky
Kokosový krém:
máslo nebo hera s máslovou příchutí 150 g
kokosový krém 3–4 lžíce
sušený strouhaný kokos 1 velká hrst
Dekorace:
máslo nebo hera s máslovou příchutí 225 g
vejce 1 ks
kvalitní kakao 25 g
špetka soli
bílek 2 ks
cukr moučka 400–500 g
Postup
1

Troubu předehřejte na 190 °C. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky.

2

Kakaový prášek rozmíchejte na hladkou pastu ve vařící vodě a nechte vychladnout. Do mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a solí. Máslo nebo heru vyšlehejte s cukrem do pěny. Poté zašlehejte jedno po druhém vejce a vanilkový extrakt. Přidejte moučnou směs, promíchejte a nakonec zapracujte zchladlou kakaovou pastu. Promíchejte dohladka.

3

Pečte v předehřáté troubě asi 15–18 minut nebo dokud špejle z těsta nevyjde suchá. Po upečení nechte ještě 5 minut odpočinout ve formě a poté všechny dortíky přesuňte na chladicí mřížku, kde je nechte zcela vychladnout.

4

Během chladnutí dortíků připravte krém. Kokos opražte nasucho na pánvi a nechte zchladnout. Máslo nebo heru vyšlehejte společně s prosátým moučkovým cukrem. Šlehejte tak dlouho, dokud nedosáhnete nadýchané konzistence. Nakonec přidejte kokosový krém a šlehejte, dokud není krém jemný.

5

Na halloweenskou dekoraci vyšlehejte změklé máslo nebo heru společně s třtinovým cukrem, šlehejte asi 2–3 minuty. Poté do směsi zašlehejte jedno po druhém vejce. Všechny sypké ingredience, tedy mouku, kakao a sůl, prosejte a zašlehejte do mokré směsi. Jakmile je těsto zpracované, vyklopte jej na pracovní desku či vál a ještě chvíli zpracovávejte. Hotové těsto rozdělte na 2 stejné bochánky, zabalte do potravinářské folie a dejte odležet do lednice (nejlépe přes noc).

6

Troubu předehřejte na 180 °C. Těsto vyválejte na plát silný asi 4 mm a vykrajujte náhrobní kameny. Sušenky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 10–15 minut podle jejich velikosti.

7

Zbylé odřezky také upečte, nasypte do zipového sáčku a pomocí paličky rozdrťte na hrudky připomínající hlínu.

8

Na dozdobení náhrobku připravte polevu. Smíchejte moučkový cukr společně s bílky dohladka. V případě, že je poleva moc hustá, rozřeďte ji pár kapkami citronové šťávy. Na sušenky malujte buď pomocí špejle, nebo úzké cukrářské špičky.

9

Upečené cupcakes potřete připraveným kokosovým krémem, obalte je v sušenkové hlíně a zapíchněte sušenkové náhrobní kameny.

Strašidelné cupcaky  Foto:

Strašidelné cupcaky, foto: archiv Hera

Videa

reklama

reklama