Šťouchané brambory s kapary

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Šťouchané brambory s kapary Foto:
Šťouchané brambory s kapary
Foto: isifa.com

Suroviny
nové brambory 500 g
menší červená cibule 1 ks
kapary 1 lžíce
nakládané okurky nakrájené na plátky 4–6 ks
čerstvá nasekaná máta 2–3 lžíce
Na zálivku:
zeleninový vývar v prášku 1 lžička
dijonská hořčice 1 lžička
bílý vinný ocet 2 lžíce
olivový olej 4 lžíce
sůl
Postup
1

Brambory dejte do hrnce s vodou a přiveďte k varu. Na mírném ohni vařte 1215 minut nebo dokud nebudou měkké.

2

Mezitím rozmíchejte prášek zeleninového vývaru se 100 ml vařící vody, poté vmíchejte hořčici, ocet, olej, sůl a pepř.

3

Brambory osušte, lehce je rozdrťte, přelijte zálivkou a nechte vychladit.

4

Až budou brambory vychladlé, vmíchejte k nim najemno nakrájenou cibuli, kapary, okurky, mátu a majonézu. Ozdobte mátovými lístky a podávejte v pokojové teplotě.

Videa

reklama

reklama