Stir-fry se šitake a bok choy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Stir-fry se šitake a bok choy Foto:
Stir-fry se šitake a bok choy
Foto: isifa.com

Kdo má rád asijskou kuchyni, toho jistě název stir-fry nepřekvapí. Tato typická čínská příprava jídla na pánvi wok je velmi populární i u nás.

Suroviny
sójová omáčka Kikkoman 30 ml
rýžové víno Mirin nebo suché sherry 30 ml
med 30 ml
soba nebo vaječné nudle 300 g
arašídový olej 10 ml
česnek 2 stroužky
jarní cibulka 1 svazek
houby šitake 200 g
žampiony
bok choy (čínské zelí) 1 svazek
opražená sezamová semínka
Postup
1

V mise smíchejte sójovou omáčku, rýžové víno, med a sezamový olej a dejte stranou. Uvařte nudle podle návodu na obalu, nechte okapat a uchovejte je v teple.

2

Ve woku rozpalte sezamový olej. Přidejte česnek a jarní cibulku a za stálého míchání restujte 1–2 minuty. Vmíchejte houby (naložené alespoň 10 hodin předem ve vodě) a smažte 3–5 minut. Vmíchejte listy bok choy a připravenou omáčku a potom odstavte z plotny. Naaranžujte směs na nudle a posypte sezamovými semínky.

Stir-fry se šitake a bok choy Foto:

Stir-fry se šitake a bok choy                                                                            Foto: isifa.com

Článek

Kikkoman - tradiční japonská omáčka  Foto:

Kikkoman - tradiční japonská přírodně fermentovaná omáčka

Sójová omáčka Kikkoman se vyrábí již po staletí podle tradičního japonského receptu a to procesem výhradně přírodní fermentace pouze ze čtyř přírodních surovin, kterými...
Videa

reklama

reklama