Štika na smetaně

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Štika na smetaně Foto:
Štika na smetaně
Foto: archiv Gurmet

Jedinečná kvalita štičího masa vynikne, když ho podusíte se suchým bílým vínem.

Suroviny
štika 4 porce
citron 1 ks
hladká mouka 4 lžíce
suché bílé víno 100 ml
máslo 1 lžíce
čerstvě namletý bílý pepř
sůl
hladkolistá petrželka na ozdobení
Postup
1

Porce štiky osolte, opepřete, zakapejte citronovou šťávou a nechte 15 minut odležet. Pak je obalte v hladké mouce a přebytečnou mouku sklepněte.

2

Na pánvi rozpalte olej a rybu zprudka opečte po obou stranách. Podlijte bílým vínem, přidejte máslo a duste asi 15 minut pod pokličkou.

3

Přilijte smetanu a ještě prohřejte, ale už nevařte. Na talířích ozdobte rybu nasekanou petrželkou.

4

PRIMA TIP: K podlévání použijte opravdu kvalitní víno (veltlínské zelené nebo vlašský ryzlink). Zbytek si rozlijte do skleniček a popíjejte k tomuto vynikajícímu obědu.

Štika na smetaně Foto: archiv Gurmet

Štika na smetaně, Foto: archiv Gurmet

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama