Steaky se sýrem a květákem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Steaky se sýrem a květákem Foto:
Steaky se sýrem a květákem
Foto: isifa.com

Steaky grilujte, dokud se samy neodlepí od ploténky. Obracejte je pinzetou nebo kleštěmi – když použijete vidličky, steaky ztratí na své šťavnatosti.

Suroviny
Zelenina:
květák nebo brokolice
Steaky:
rump, rib eye nebo T-bone steak 4 ks
sůl
hrubozrnná hořčice
modrý sýr 4 plátky
Postup
1

Předehřejte gril v troubě.

2

Zelenina: Rozložte řezy květáku a/nebo brokolice v jedné vrstvě na pečicí plech. Rozdrcený česnek dejte navrch a pokropte olivovým olejem. Grilujte asi 10 minut, nebo dokud nebude zahnědlý, ale pořád křupavý.

3

Steaky: Ochuťte steaky solí a potřete hrubozrnnou hořčicí.

4

Rozpalte plotýnku nebo pánev, až se z ní bude kouřit. Opečte steaky dohněda po obou stranách.

5

Steaky přendejte na pekáč a na každý steak položte plátek sýra. Grilujte 8–10 minut, dokud maso nebude hotové podle představ a sýr roztavený.

6

Sýrové steaky podávejte pokryté zeleninou.

Videa

reklama

reklama