Steakový salát s chřestem a červenou řepou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Steakový salát s chřestem a červenou řepou  Foto:
Steakový salát s chřestem a červenou řepou
Foto: archiv Hellmann´s

Salát s velkou porcí masa je plnohodnotné jídlo, které servírujte ideálně jako večeři. Dobrý steak doplňte zeleninou a vejci a nezapomeňte na chuťově výrazný dresink!

Suroviny
steak z hovězí svíčkové nebo roštěnce 2x 200 g
sůl a čerstvě namletý barevný pepř
olej na restování
Křenový dresink:
smetana 1 lžíce
jemně strouhaný křen 1 lžíce
tatarská omáčka (např. Hellmann´s) 3 lžíce
šťáva z 1 a půl citronu
špetka cukru
Salát:
zelený chřest 12 stonků
uvařená červená řepa 4 malé bulvy
křepelčí vajíčka (nebo 2 slepičí) 6 ks
rukola 200 g
nastrouhaná kůra z 1 a půl citronu
Postup
1

Bifteky mírně osolte, hojně posypte drceným pepřem. Dobře rozehřejte olej na celokovové pánvi. Vložte bifteky a zprudka opečte z jedné strany do světle hněda, poté otočte a opět zprudka restujte. Celou pánev dejte do dobře vyhřáté trouby na 190 °C a dopečte cca 8 minut. Biftek vytáhněte z trouby, nechte 5 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na tenké plátky.

2

Mezitím si připravte dresink – smíchejte všechny ingredience v misce a nechte prozatím stranou.

3

Chřest povařte 2 minuty v lehce osolené vodě. Křepelčí vejce uvařte natvrdo (5 minut) a oloupejte.

4

Na talíře naaranžujte plátky masa, rukolu, řepu nakrájenou na osminky a křepelčí vejce rozkrojená na půlky. Pokapejte křenovým dresinkem a posypte nastrouhanou citronovou kůrou.

Steakový salát s chřestem a červenou řepou  Foto: Steakový salát s chřestem a červenou řepou; foto: archiv Hellmann´s

Článek

Thajský salát s hanger steakem  Foto:

Výběr svěžích salátů, na kterých si pochutná leckterý milovník masa

Patříte mezi ty strávníky, kteří tvrdí, že ze salátu se člověk nemůže nikdy najíst? My vám ukážeme, že opak je pravdou. Když se k tomu všemu "zelenému" přidá kus masa,...
Videa

reklama

reklama