Steak s pepřovou omáčkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Steak s pepřovou omáčkou Foto:
Steak s pepřovou omáčkou
Foto: Knorr

Pokud máte kvalitní maso, je úspěch tohoto pokrmu téměř zaručen. Zvlášť když šťavnaté steaky doplníte luxusní pepřovou omáčkou, která jim dodá říz.

Suroviny
hovězí svíčková 500 g
Knorr Bohatý bujón na Guláš 1 kalíšek
suché červené víno 10 lžic
hořčice Dijon 1 lžíce
smetana 30% 2 lžíce
čerstvě drcený černý pepř 1 lžíce
nakládaný zelený pepř, bez nálevu 80 g
sůl
olej 1 lžíce
máslo 1 lžíce
Postup
1

Svíčkovou pokrájejte na 4 steaky, posypte je černým pepřem a smažte na lžíci oleje asi 2 minuty na každé straně. Po usmažení posypte špetkou soli.

2

Vařící vodou zalijte zrna zeleného pepře a po několika minutách je sceďte.

3

Na výpeku z masa nechejte zesklovatět najemno nakrájené cibule šalotky s máslem.

4

Následně přilijte víno, přidejte hořčici a zelený pepř. Duste, dokud se polovina vína nevypaří.

5

Přidejte Knorr Bohatý bujón na Guláš a smetanu. Vařte, dokud omáčka nebude hustá. Steaky servírujte polité omáčkou s bramborovou kaší nebo grilovanými bramborami.

Komerční sdělení

Videa

reklama

reklama