VIDEO: Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice Foto:
Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice
Foto: Vlado Kníž

Kvalitní kus masa, omáčka a pepřová krusta? To je recept na dokonalou večeři. Pak už stačí jen přidat lehký salátek jako přílohu a pochutná si jistě každý.

Uvařte si toto jídlo podle videoreceptu přímo se Šéfem:

 

Suroviny
roštěná
masový vývar
smetana 1 dcl
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
směs pepře
sůl
Postup
1

Roštěnou naporcujte. V hmoždíři rozmělněte pepř, nasypte ho na prkýnko a obalte v něm maso. Osolte. Rozehřejte pánev, přilijte olej a steak za stálého otáčení orestujte. Maso sundejte stranou, do pánve kápněte brandy, přilijte masový vývar, smetanu a 2 lžíce hořčice. Přelijte do kastrůlku, promíchejte a nechte svařit.

2

Pak kastrůlek odstavte, přidejte trochu másla a nechte rozpustit. Steak posypte kvalitní solí, nandejte na talíř, polijte omáčkou a podávejte.

Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice Foto:

Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice Foto: Steak s pepřovou krustou a omáčkou z hrubozrnné hořčice, foto: Vlado Kníž

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Videa

reklama

reklama