Steak s chřestovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
RTŠ! II (3) - Steak

Využijte krátké období chřestu naplno a připravte si ho jako přílohu k pořádnému steaku. Zdeněk Pohlreich vám ukáže, jak na to.

V nové řadě kulinární show Rozpal to, šéfe! II. Zdeněk Pohlreich opět rozžhavil gril a připravil skvělé recepty na letní grilovačku. Sledujte každou neděli v 18.00 na Primě! Všechny recepty, bonusová videa a další "laskominy" najdete ve speciálu:

Suroviny
hovězí steak
zelený chřest
sůl
Na dresink:
lískové oříšky
šťáva z granátových jablíček
mořská sůl
sůl
Postup
1

Chřest oškrábejte a odřízněte z něj tvrdou část. Opepřete, osolte a vložte na gril.

2

Mezitím si připravte dresink: lískové oříšky spařte a oloupejte, potom nakrájejte nadrobno. Osolte, opepřete, přilijte šťávu z granátových jablek a olivový olej a přisypte mořskou sůl.

3

Opečený chřest sundejte z grilu, překrojte ho na menší části, promíchejte s dresinkem a nechte odležet.

4

Teď si připravte steak: maso dvakrát za sebou osolte a opepřete z obou stran a vložte na gril. Středně propečené maso vyndejte do mísy, zabalte do alobalu a nechte chvíli odležet.

5

Na závěr ještě posypte mořskou solí a podávejte spolu s chřestovým salátem.

Steak s chřestovým salátem Foto:

Steak s chřestovým salátem Foto:

Steak s chřestovým salátem Foto:

Rozpal to, šéfe! II, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama