Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem  Foto:
Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem
Foto: archiv Pražské řeznictví

Právě teď je maso ze zvěřiny v nejlepší formě! Zkuste si připravit delikátní pomalu dušené ragú s kořenovou zeleninou, žampiony a červeným vínem. Nevšední chuť dodají povidla, brusinky a kořeněný nastrouhaný perník použitý k zahuštění.

Hledáte další recepty na zvěřinu? Tady jsou:

Článek

16 receptů na úpravu zvěřiny Foto:

16 receptů na úpravu zvěřiny

Využijte období, kdy je k mání ta nejčerstvější zvěřina, a dopřejte si výjimečný chuťový zážitek!
Suroviny
srnčí kýta 1 kg
žampiony 300 g
celý pepř 8 kuliček
nové koření 6 kuliček
jalovec 6 kuliček
cibule 2 ks
mrkev 4 ks
celer 1/2 ks
brusinková zavařenina 2 lžíce
švestková povidla 1 lžíce
cukr krupice 1 lžíce
olej 5 lžic
máslo 2 lžíce
drcený kmín 1 lžíce
červené víno 200 ml
vývar 200 ml
šťáva a kůra z 1 citronu
sůl
Postup
1

Maso omyjte, očistěte, nakrájejte na kostky.

2

Ve větším kastrole rozehřejte olej, zpěňte na něm nakrájenou cibuli, přidejte na kusy nakrájený celer, mrkev a vše zasypte cukrem. Jakmile začne karamelizovat, přidejte maso a krátce opečte ze všech stran.

3

Zalijte citronovou šťávou, nastrouhejte citronovou kůru, přidejte koření, bobkové listy a tymián. Zalijte vývarem, červeným vínem a osolte. Duste pod pokličkou v troubě cca 2 hodiny na 200 °C.

4

Zahustěte strouhaným perníkem. Dochuťte brusinkovou zavařeninou a povidly.

5

Žampiony na másle osmažte, dochuťte solí, drceným kmínem a přidejte do omáčky.

Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem  Foto: Srnčí ragú na víně se strouhaným perníkem; foto: archiv Pražské řeznictví

Videa

reklama

reklama