Srnčí medailonky "Vídeňský les"

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Srnčí medailonky "Vídeňský les"  Foto:
Srnčí medailonky "Vídeňský les"
Foto: Gurmet

Rakouská kuchyně nemá k té naší daleko a přesto ji příliš neznáme. Vyzkoušejte například recept na zvěřinu. Okouzlující pokrm plný skvělých surovin by svou chutí vyhověl i těm nejnáročnějším požadavkům vídeňského dvora...

Suroviny
srnčí medailonky (každý o váze 100 g) 8 ks
slanina 16 plátků
přepuštěné máslo 80 g
žampiony 150 g
citronová šťáva + skrojky citronu k podávání
koriandr
hladká mouka 1 lžička
smetana ke šlehání 4 lžíce
vývar nebo voda podle potřeby
koňak nebo brandy
petrželka na ozdobu
třešňový rozvar k podávání
široké nudle k podávání
sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Medailonky nenaklepávejte. Obtočte je plátky slaniny a zpevněte kuchyňským provázkem, aby si udržely pěkný tvar. Osolte je, opepřete a obalte v mouce. Zprudka (zhruba 3 minuty z každé strany) je opečte na másle (pokud je chcete ale mít propečenější, můžete je ještě dát asi na 10 minut do trouby předehřáté na 180 °C).

2

Na zbytku másla osmahněte na tenké plátky pokrájené žampiony. Osolte je, opepřete a ochuťte koriandrem a citronem. Zaprašte je moukou, krátce osmahněte a poté zalijte smetanou a trochou vývaru (nebo vody). Vařte ještě asi 7 minut. Nakonec lehce ochuťte koňakem (není nutný) a odstavte ze sporáku.

3

Medailonky podávejte se skrojkem citronu, s třešňovým rozvarem (krátce povařenými třešněmi s trochou cukru a ovoněné střikem třešňové pálenky) a se širokými nudlemi. Dozdobte petrželkou.

4

Prima tip: Zapíjejte „císařskou limonádou“ Kaiser Spritz (červené víno, sekt a kostky ledu). Nápoj můžete doplnit mraženými třešněmi.

Srnčí medailonky "Vídeňský les"  Foto: Gurmet

Srnčí medailonky "Vídeňský les". Foto: Gurmet

Gurmet - červen 2014Gurmet – Vaše škola vaření

Měsíc červen mají asi nejraději děti. Jednak mají hned v jeho začátku svátek, s jeho koncem také začínají prázdniny. Na děti (a také na jejich maminky) myslíme i v časopisu Gurmet. V červnovém čísle totiž najdou praktické tipy, jak si mohou užít pořádný mejdan na Den dětí a hlavně jak si na něj připravit dobrůtky jen s malou výpomocí maminek.

O tom, že léto už klepe na dveře, není pochyb. Spolu s ním přichází také čas jedné z nejoblíbenějších sezonních aktivit – grilování. Tentokrát jsme na něj připravili několik receptů z hovězího masa, nad kterými se vám budou sbíhat sliny. Na kulinární výlet vás tentokrát pozveme do Rakouska, jehož kuchyně je nám víc než blízká. Naučíme vás také, jak si připravit osvěžující a také zdravé letní smoothies.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

 

Videa

reklama

reklama