Srnčí kýta na červeném víně

Doba přípravy:
Srnčí kýta na červeném víně Foto:
Srnčí kýta na červeném víně
Foto: Vlado Kníž

Tímto receptem potěší šéf Zdeněk všechny milovníky dobrého masa. Srnčí kýta prošpikovaná špekem a dva dny naložená je prostě dokonalost sama.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
srnčí kýta
špek
červené víno
mrkev
celer
rajský protlak
cibule
nové koření
černý pepř
jalovec
sůl
Postup
1

Maso naložte předem – osolte, prošpikujte, svažte a přidejte nakrájenou cibuli, mrkev, celer, nové koření, černý pepř, bobkový list a jalovec. Vše zalijte červeným vínem a nechte dva dny odležet.

2

Maso pak dejte stranou a marinádu přeceďte. V hrnci rozehřejte olivový olej a srnčí opečte ze všech stran. Pak ho vyndejte na talíř a do hrnce nasypte zeleninu z marinády. Přidejte k ní třtinový cukr, rajský protlak a nechte zarestovat. Pak vložte zpátky maso a zalijte ho přeceděnou marinádou. Přiveďte k varu, dosolte a nechte zhruba hodinu dusit doměkka.

3

Hotové maso vyndejte a omáčku propasírujte přes síto. Ze srnčího sundejte provázek, nakrájejte na plátky a zalijte omáčkou. Podávejte s libovolnou přílohou.

Srnčí kýta na červeném víně Foto:

Srnčí kýta na červeném víně, foto: Vlado Kníž

Podívejte se na videorecept a vařte přímo se Šéfem:

Videa

reklama

reklama