Špízy z vepřové krkovice

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Špízy z vepřové krkovice  Foto:
Špízy z vepřové krkovice
Foto: archiv Hellman´s

Krkovice je na grilování prostě skvělá... Díky tomu, že je prorostlá tukem si za všech okolností zachová šťavnatost.

Suroviny
vepřová krkovice 600 g
ústřicová omáčka 4 lžíce
česneková omáčka k servírování (např. Hellman´s) 4 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
světlá sezamová semínka
Postup
1

Krkovici nakrájejte na tenké plátky – max. 3 mm silné, dejte do mísy a dobře promíchejte s ústřicovou omáčkou. Nechte při pokojové teplotě 1 hodinu marinovat.

2

Poté naplocho propichujte špejlí, posypte sezamem, opepřete, osolte a grilujte tak, aby bylo maso propečené.

3

Po ugrilování nechte na teplém talíři cca 5 minut odpočinout. Podávejte s česnekovou omáčkou, pečenými bramborami a zeleninou.

Špízy z vepřové krkovice  Foto: Špízy z vepřové krkovice; foto: archiv Hellman´s

Uložit

Videa

reklama

reklama